RESIPI KEK BATIK
Bahan – bahan:
Kek batik :
-600g biskut marie (patahkan)
-250g mentega
-1 cawan milo
-1 cawan susu pekat
-1/2 cawan serbuk koko
-1/2 cawan air masak
-2 biji telur
-Esen vanila
-2 biji telur
-Esen vanila
Didihkan kesemua bahan topping atau masukkan kedalam microwave. Ketepikan. Biarkan sejuk sekejap.
CARA MEMASAK :
1. Lapik loyang dengan 'patchment paper' supaya mudah keluarkan apabila sudah masak
2. Cairkan mentega dalam periuk dengan api sederhana, kemudian masukkan susu dan serbuk milo
3. Sebatikan dan masukkan serbuk koku dan gaul
4. Masukkan biskut Marie yang telah dipatah-patahkan kemudian gaulkannya sehingga sebati.
5. Tuang semua ke dalam loyang dan tekan supaya mampat.
6. Simpan di dalam peti sejuk sebelum dihidangkan.
-SELAMAT MENCUBA!-
Tiada ulasan:
Catat Ulasan